10. Běh pro hospic

DOBROVOLNICKÝ VÝCVIK 2019

Péče o umírající v lůžkovém a v domácím hospici.

Ve čtvrtek 11. dubna se sešlo na 15 účastníků nového dobrovolnického výcviku, který Hospic sv. Štěpána uspořádal díky podpoře Nadace Dobré dílo sv. Karla Boromejského a Města Litoměřice. Výcvik bude pokračovat až do června.

Zájemce o dobrovolnickou činnost výcvikem provedou zkušené zdravotní sestry a lékaři z hospice,sociální pracovník i psychoterapeut.

Součástí bude teoretická příprava i praktický nácvik nejčastějších situací a potřebných úkonů. Dobrovolníci se dozvědí mnoho užitečných informací o  různých potřebách pacientů v závěru jejich života, nacvičí si komunikační techniky a základní pečovatelské úkony nebo manipulaci se zdravotnickými pomůckami. Výcvik je dlouhodobý a pokračovat bude v několika vícehodinových nebo dvoudenních blocích, součástí je i několikadenní stáž v hospici.

Účastníci na závěr obdrží certifikát o absolvování výcviku.
Mohou pak v hospici navštěvovat pacienty, nebo pro ně připravovat různé programy. Někteří mohou pomáhat v domácí hospicové péči jako dobrovolníci v rodinách, které pěčují a těžce nemocného pacienta.

Jsme moc rádi, že můžeme budovat širokou základnu dobrovolníků a obohatit tak péči o umírající o velmi podstatný a nenahraditelný prvek dobrovolné pomoci tam, kde čas nebo síly personálu nestačí, ale situace pacientů si žádá více péče, více blízkosti, více komunikace, více naslouchání i pomoci.

Těšíme se na nové dobrovolníky!

 

foto
foto
foto
foto
foto
nahoru