10. Běh pro hospic

Pomoc hospici v době koronaviru, 2020

Kdo a jak nám pomáhá?

Pomoc hospici v době koronaviru, 2020

Nouzový stav a doba koronaviru přinesla i k nám do hospice mnoho obav a nejistot.
Již 16.3. jsme byli nuceni zavést organizační, ochranná a hygienická opatření jak uvnitř týmu, tak směrem k návštěvám a dalším osobám. Opatření o úplném zákazu návštěv jsme zpřísnili  24.3.
Speciální režim je však zaveden také do přímé péče o pacienty i do pravidel přijímání dalších pacientů. Proškolili jsme personál v dovednostech používání ochranných pomůcek. Proškolili jsme dobrovolníky- dva mediky a dvě zdravotní sestry pro případ nedostatku personálu. Urgentně jsme museli vyřešit zásobování ochrannými pomůckami s vysokou účinností, což však nebylo vždy jednoduché.
Naštěstí nám přispěchalo na pomoc mnoho dobrovolníků, dárců a lidí ochotných jakkoliv pomoci. Díky těmto lidem i díky zavedeným opatřením naše obavy a nejistoty trochu ustoupily. 
Nyní se situace zklidňuje a my jsme v našem týmu připraveni na případný výskyt nemoci Covid u nás v hospici.

Rádi bychom poděkovali všem, kdo jakkoliv pomáhají. Přečtěte si shrnutí příběhů z FB, kdo a jak hospici pomáhal a pomáhá:

16. 3. 2020
VÝZVA na FB - HOSPIC POTŘEBUJE ROUŠKY. PROSÍME POMOZTE S JEJICH UŠITÍM.
Roušky by měly být ušity ze 100% bavlny, aby se daly vyvářet, nejlépe podle přiloženého střihu. (Nejedná se o klasické skládané roušky) Opatřete je 4 tkalouny v délce 40 cm, šířky 1 cm, nebo dvěma gumičkami ve tvaru oka na každé straně (viz. obr. 2) v dělce13 cm, šíře 0,5 cm.
Prosíme dobrovolníky, kteří jsou ochotni nám ušít a darovat ochranné roušky pro zdravotnický personál i návštěvy, aby se s námi zkontaktovali.
(DO TÝDNE JSME DOSTALI NA 300 ROUŠEK :) )

17. 3. 2020
BEREME TO VÁŽNĚ!
Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří v těchto dnech šijí pro hospic látkové roušky. Jak vidíte, užijí je všichni - tým sestřiček domácího hospice, recepční, zahradnice i údržbář. Sestřičky u pacientů je mají pochopitelně také, to je samozřejmost. Také návštěvy i pán v bagru, co nám přijel vybagrovat jámy na usazení nádrží pro dešťovku.
Návštěvy jsou sice velmi omezeny, ale kdybyste k nám do hospice přece jenom přišli, u dveří je pro vás připravena nádobka s dezinfekcí na ruce. Pokud nemáte roušku svou, recepční vám roušku zapůjčí.
Děkujeme všem za ohleduplnost.

19. 3. 2020
PORADA ZAMĚSTNANCŮ HOSPICE V DOBĚ EPIDEMIE - máme roušky, držíme rozestupy...
Ještěže máme již nové a prostorné atrium.
Zaměstnancům hospice, kteří si jistě v těchto náročných dnech zaslouží poděkování a ocenění, připravili dobrovolníci z Bona Fide - dobročinný obchod Hospice sv. Štěpána překvapení v podobě drobného dárku a kytičky od Martina Gillarová. Všem děkujeme!

19. 3. 2019
BONA FIDE má sice zavřeno, ale SKVĚLÝ TÝM se nepouští dobrých úmyslů - dnes se obchod proměnil v šicí dílnu - a co šijí? ROUŠKY pro potřebné - Jak jinak. Děkujeme Bětko a Katko!

25. 3. 2020
PÉČE O PACIENTY V HOSPICI V ROUŠKÁCH
Na třicet dobrovolníků nám v minulých dnech ušilo a darovalo přes tři sta roušek, díky kterým se všichni v hospici - pacienti i personál - mohou cítit bezpečněji a klidněji.
Naše péče o pacienty zůstává stejná, stále pečujeme, jak nejlépe umíme. I přesto, že řešíme také nestandartní a krizové situace, snažíme se našim pacientům navíc zkrátit dlouhé chvíle, bez možnosti návštěv, rozhovorem, drobnými radostmi a pozornostmi, nebo pomáháme s navázáním kontaktu s rodinou a blízkými přes telefon či on-line formou. Rádi také přes recepci předáme různé vzkazy, dopisy a dárky od rodiny a blízkých přátel.
MOC děkujeme všem, kteří myslí na nás i naše pacienty a darovali nám ušité roušky. Je to pro nás velké povzbuzení a podpora.
Přejeme všem pevné zdraví a dobrou mysl!

30. 3. 2020
MALÉ - VELKÉ RADOSTI V HOSPICI - darované roušky - vlastnoručně ušité mužskou rukou, s láskou ušité - jako projev vděku a vzpomínky na manželku, o kterou jsme před třemi a půl lety pečovali. S vděčností přijímáme a také rádi vzpomínáme.

31. 3. 2020
ROUŠKY Z NANOTEXTILIE pro naše zdravotníky si můžeme ušít sami.
Děkujeme panu Antonínu Tymovi, že se zasadil o to, aby se část nového typu materiálu, který vyvinula Technická univerzita v Liberci ve spolupráci s firmou Elmarco a.s., dostala i do Hospice sv. Štěpána. Dále děkujeme manželům Boháčovým z Prahy, kteří nám dodali jiný typ kvalitního nanomateriálu, z kterého již máme nějaké roušky ušité. Díky všem kolegyním, které tyto dary zprostředkovaly.

3. 4. 2020
SPOLEČNĚ TO ZVLÁDNEME!
Zástupci projektu Liťák si pomáhá společně s firmou Big Mat Stavebniny B+D, Manufaktura a Gardenline Litoměřice darovali Hospici sv. Štěpána další ochranné pomůcky v celkové hodnotě 80 000 Kč, aby nám tak pomohli zvládnout krizovou situaci v době pandemie. Dovezli nám mnoho jednorázových rukavic, několik ochraných obleků a pro zaměstnance voňavé desinfekční gely pro osobní použití. Mnohokrát děkujeme za velkorysost, štědrost, ochotu a nasazení. Velmi si toho vážíme!

3. 4. 2020
ZDRAVOTNÍCI V HOSPICI JSOU PŘIPRAVENI na péči o pacienty s potvrzenou diagnozou coronaviru.
I když si všichni přejeme, aby se hospici tato nemoc vyhnula, připravit se musíme.
Nejenom organizační a týmové zajištění, ale nutný je i praktický nácvik zvýšených hygienických opatření pro péči o infikované pacienty.
Dnes si členové našeho týmu vyzkoušeli vše, co je potřeba krok po kroku - jak ochranné pomůcky oblékat - dle přesného postupu a také jak svlékat, aby nedošlo ke kontaminaci dalších předmětů či osob.
Na řadu přišly i netradiční ochranné obleky, které zároveň slouží k pozvednutí nálady v týmu.
Děkujeme všem členům vedení hospice, že bedlivě sledují situaci, že včas zajistili ochranné pomůcky pro zdravotnický tým a všechna další nutná opatření, abychom i v této krizi mohli bezpečně o všechny pacienty pečovat.
Děkujeme všem zdravotníkům, kteří se o těžce nemocné pacienty obětavě a s laskavostí starají.
Děkujeme všem štědrým dárcům, kteří nám věnovali zdarma mnoho ochranných pomůcek, například ochranné štíty (Svoba, BigMat, Tisk Liška) nebo roušky s vyšší účinností (W.A.G. payment solutions a.s..) a všem švadlenkám, které nám darovali na 400 látkových roušek.

12. 4. 2020
VELIKONOČNÍ NEDĚLE - čas naděje, vzkříšení a světla. Ale i čas pro velká srdce a obdarování. Děkujeme druháčkům, jejich rodičům i učitelům z Masarykova základní škola Litoměřice, kteří obdarovali bohatou velikonoční koledou naše pacienty i zdravotníky. Beránci, ovoce, dobrůtky, přáníčka, drobné výrobky, květiny a mnoho dalšího! Hned je na světě veseleji, když víte, že na vás někdo myslí. Děkujeme a přejeme všem, kteří se na tomto skvělém nápadu podíleli, požehnané a radostné Velikonoce! Ať Vaše srdce zůstanou otevřená, vlídná a laskavá!

13. 4. 2020
DĚKUJEME NADACI POJIŠŤOVNY KOOPERATIVA za finanční dar na pomoc se zmírněním následků současné situace. Díky daru se zvyšuje naše jistota na její zvládnutí a možnost poskytovat naše služby ve stejné kvalitě. Jsme rádi, že můžeme být partnerem společnosti, která v této náročné době velmi pohotově vypsala a zpracovala urgentní grantové řízení a pomohla tak nejen nám, ale dalším partnerským neziskovým organizacím.

14. 4. 2020
Dále děkujeme za mimořádné finančí dary firmám Mondelez international,  Mell invest s. r o., a mnohým individuálním dárcům, kteří nám v této koronavirové

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
nahoru