10. Běh pro hospic

Každý krok pomáhá, 2018

Děkujeme, že jste se zapojili...

 

 

Každý krok pomáhá, 2018

Děkujeme, že jste se zapojili do charitativního projektu Oborové zdravotní pojišťovny -

KAŽDÝ KROK POMÁHÁ:

30 000 Kč - to je částka, kterou Hospic sv. Štěpána obdržel v sobotu 8.9. od zástupců Oborové zdravotni pojišťovny v rámci tohoto projektu. Díky všem, kteří v uplynulém měsíci věnovali všechny své kroky právě hospici, jsme získali 1. cenu a tedy i nejvyšší částku. Tento příspěvek využijeme na nákup lůžkovin a záclon do pokojů našich pacientů.

JAKO DOMA

  • Děkujeme, že pomáhejte s námi proměnit prostředí pacientů.
  • Vlídné a pěkné prostředí zklidňuje, pomáhá i léčí.

I lidé v závěru života potřebují být v takovém prostředí, kde je jim dobře.  Když se pacient může cítit jako doma, jeho psychický stav se obvykle velmi zlepší. Psychická vyrovnanost a pohoda jsou jednou ze základních potřeb nevyléčitelně nemocných a také jedním ze základních prvků dobré paliativní péče. Kromě kvalitní odborné lékařské péče, laskavého přístupu personálu potřebují nemocní i přiměřeně vlídné prostředí pokojů nebo i celého areálu hospice, pokud se pohybují i jinde, než na pokoji.

Naše jednolůžkové pokoje poskytují dostatek soukromí pacientů i jejich rodinám.  Je to místo, kde se loučí se svými blízkými… se životem.. Takové místo nemá být strohé a chladné. Kromě běžné a nutné pravidelné údržby, bychom je proto rádi čas od času nově vymalovali, nahradili staré vybavení novým, doplnili novými doplňky (drobný nábytek, dekorace, závěsy, záclony, povlečení), nebo pořídili zařízení, které zvyšuje komfort pacientů – např. klimatizace.

Každý z našich pacientů by jistě byl raději doma. Většinou to není však možné. Děkujeme, že spolu s námi vytváříte prostředí, kde se naši pacienti mohou cítit JAKO DOMA.

I závěr života může být vlídný a důstojný. Děkujeme, že nám pomáháte.


Projekt pokračuje - další měsíc můžete pomáhat neziskovým organizacím v Libereckém kraji.
Ať už jste doma či na dovolené, vykročte správným směrem nejen pro své zdraví ale i pro nás. Chůze je podle odborníků ideální pohybová aktivita. Čím častěji vyměníte jízdu autem nebo na eskalátorech za chůzi, tím dříve se budete cítit lépe. V naší hře si navíc můžete zadat svou výchozí váhu i další parametry a sledovat, jak vám chůze pomáhá shazovat nadbytečná kila a zlepšovat fyzickou kondici.
Stačí se jednoduše zaregistrovat: https://www.ozp.cz/kazdykrokpomaha/


nahoru